doosjesvoorsieraden.nl

Herfst en winter 2016Vanaf 2011 gebruik ik deze website al. Maar al die berichten tot nu toe zijn ook wel wat gedateerd. Eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik maak doosjes en probeer die op diverse soorten markten te verkopen. Markten, waar mensen staan met hun zelfgemaakte spullen scoren wel hoger qua verkoop, zoals kunstenaarsmarkten.

Via de markten en mijn visitekaartjes krijg ik ook wel opdrachten met soms wel hele speciale wensen voor wat de vorm, gebruik, grootte en kleur aangaat. Het moeten dan doosjes worden die ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis als cadeau worden gegeven. Dat is wel het allerleukste om te doen. Het maken is heel ontspannend. Nu ik verhuisd ben naar Renkum heb ik de beschikking over een eigen atelier achter in de tuin. Ik ga de naam NIJLPAARD dan ook binnenkort aanpassen en kies dan de naam van het atelier: La Source. Die ruimte is ook groot genoeg om er cursussen te geven, zowel om doosjes te maken als om te leren boekbinden. Zojuist heb ik de eerste cursus daarvan afgesloten.
Tenslotte ben ik ooit begonnen met boekbinden, zowel om nieuwe boeken te maken als reparaties van soms hele oude boeken. De leeftijd van de cursisten varieerde van 8 tot 80 jaar. Met het materiaal wat overbleef begon het doosjes maken.
Veel verschil is er niet: het blijft snijden, meten, knippen en plakken, behalve uiteraard het in elkaar naaien van de bladzijden/katernen.
Op de markten laat ik daarvan altijd wel wat voorbeelden zien. De eerstkomende is die in Soest op het tuincentrum Vaarderhoogt. Elke exposant heeft een eigen huisje, dat naar eigen inzichten kan worden ingericht en duurt per exposant vier dagen.
Er zijn negen blokken en ik ben er vanaf 27 november tot en met 30 november 2016 de hele dag. Voor deze gelegenheid heb ik ook enkele kerstdoosjes gemaakt.
 © 2020 doosjesvoorsieraden.nl  •  Powered by beat247